Amazones čili no Kolumbijas ir ļoti stiprs čili, viens ko asākajiem, sasniedzot 50 000 līdz 70 000 SHU. Tas ir pikants, ar smalku skābumu līdzīgi kā Tobasko čili. Amazones čili ir īpatnēja bāli dzeltena krāsa un to novāc tieši pirms tā pilnīgas nogatavošanās.
Izmantojiet šo Amazones čili, lai atdzīvinātu mērces un zupas vai piedotu asumiņu sautējumiem, gaļas ēdieniem un mērcītēm. Ņemiet vērā, ka šis čili atdod asumu gatavošanas laikā, tādēļ, jo ilgāk Jūs vārīsiet, jo asāks būs ēdiens.
Kolumbija gūst ļoti lielu labumu no auglīgā Amazones baseina; tā ir viena no bagātākajām rezervēm pasaulē un karsto čili piparu mājas reģions. Tā šis stiprais čili ieguva savu nosaukumu – no leģendārās reģiona upes: Amazones.