Dziļi Amazones mežos Coumarou - milzīgais koks, kas baro zemes "zaļo plaušu" dod oranžus augļus, kas izskatās pēc mango. Kad auglis nogatavojas, tas dod sarkanas, ovālas sēklas mandeles lielumā, ko sauc par Tonkas pupiņām. Tās žāvē gandrīz gadu un tad uz 24 stundām iegremdē spēcīgā alkoholā.
Tonkas pupiņu aromāts apvieno saldo mandeļu, vaniļas, karameles un dažreiz arī kafijas smaržu. Garšas buķete ir silta un bagātīga ar vieglu rūgtuma noti, kas ir līdzīga kakao garšai. Rīvētas Tonkas pupiņas izmanto gatavojot kompotus, šokolādi, saldējumus, panna cotta, crème brûlée, majonēzi vai vienkārši kūkās. Izmēģiniet tonkas pupiņas ar tādiem gardiem ēdieniem, kā ķirbju zupu, saldajiem kartupeļiem, gliemenēm un suflē.