Saravaka ir melnie Malaizijas pipari, ko audzē kalnainajā Borneo, un kas tiek uzskatīti par vislabākajiem melnajiem pipariem pasaulē – nesen tiem tika piešķirta ģeogrāfiskās izcelsmes norādes (GI) statuss. Saravaka melno piparu graudiņi tiek novākti, kad tie ir zaļi un gatavi, tad tie tiek kaltēti saulē, līdz tie kļūst melni un krunkaini, ļaujot pilnīgi izveidoties to aromātam.
Saravaka melnajiem pipariem ir spēcīgs, skaidrs aromāts, kas mutē atmaigst ar sulīgu, siltu un mežainu garšu. Pamēģiniet izmantot Saravaka piparus ar ēdieniem, kas tiek pagatavoti karstā eļļā, ar vistas kariju vai rupji samalt pāri grilētai gaļai un bifštekam. Spēcīgās garšas to padara par pietiekami spēcīgu piparu, lai tam būtu pašam savi ļoti asi ēdieni, piemēram, tažīns vai karijs.