Šie kraukšķīgie gardēžu čipsi satur kā eksotiskus dārzeņus, tā gardus kartupeļus. Taro, jukka un batātes ir tikai pāris no sastāvdaļām, kas nodrošina šo čipsu izsmalcināto garšu. Krāsu kokteilis, kas iepriecēs ne tikai aci, bet arī garšas kārpiņas.
Batāte
Batātes ir vieglākas un ne tik saldas kā to oranži iekrāsotais jaunākais brālis. Tomēr daudzi cilvēki izvēlas batātes, pateicoties to patīkamajai konsistencei un maigākajai garšai.
Pastinaks
Pastinaku anīsa sēklām līdzīgā garša apbur gardēžus. Tie no jauna parādās dārzeņu tirgū, un šefpavāri arvien vairāk eksperimentē ar šo aizmirsto dārzeni.
Saldie kartupeļi
Saldie kartupeļi nāk no Meksikas un ir ļoti populāri Antiļu salu un Āzijas virtuvē. Papildus saldajai garšai, šis bumbuļveida dārzenis izceļas arī ar krāsu: sarkana miza un krēmkrāsas līdz oranžas krāsas mīkstums.
Taro
Taro tiek audzēts purvainos laukos un nereti ir atrodams savvaļā ūdens krātuvju tuvumā. Šo sakņaugu var vārīt, cept uz grila, cept cepeškrāsnī vai vārīt eļļā.
Jukka
Āfrikāņiem jukka ir tas pats, kas mums kartupeļi. Tā satur daudz cietes un cukura, un tā rezultātā jukka ir bieži sastopama daudzu pasaules valstu ikdienas ēdienkartē.