Japāņu DETOX ir garda recepte, kas ietver detoksifikācijas īpašības no Sencha zaļās tējas, spirulīnas, un griķiem, kas papildināta ar Āzijas bumbiera nomierinošajām īpašībām. Šī tēja ir ideāli piemērota relaksācijas brīžiem, un to var baudīt gan karstu, gan aukstu.
Japānas kultūrā ir svarīgi veltīt laiku pašam sev, lai sakopotu domas un pasargātu sevi no ikdienas nestabilitātes un stresa, kas tiek uzskatīti par toksiskiem.
Japānā ķermeņa attīrīšana nozīmē relaksācija.
Šis maigais maisījums ir pagatavots no:
- zaļajām tējām no Ķīnas un Japānas: pazīstamas ar detoksifikācijas īpašībām, zaļā tēja ir ļoti bagāta ar katehīniem – antioksidantiem, kas palīdz regulēt svaru – un kofeīnu, kas saudzīgi izvada toksīnus un lieko ūdeni.
- Spirulīna: Japāna ir viens no lielākajiem šīs mikroskopiskās aļģes patērētājiem, kas zināma arī kā “lieliskā pārtika”. Tā ir ļoti bagāta ar dzelzi, vitamīniem, aminoskābēm un minerālvielām. Detoksikācijas būtība ir tajā, ka tā satur īpašu antioksidantu - fikocianīnu – kas palīdz aknām izvadīt toksīnus un darbojas kā dabīgais pretiekaisuma līdzeklis.
- griķi: šis veselīgais, bezglutēna graudaugs Japānā regulāri tiek patērēts kā infūzija un soba nūdelēs. Tie ir flavonoīds ar antioksidanta vērtību, un tiem ir detoksifikācijas īpašības. Tiem ir arī augsts magnija saturs, labs stresa noņēmējs, kas veicina muskuļu relaksāciju.
- Āzijas bumbieris: viens no dažiem tipiskajiem Japānas augļiem, kam ir smalks aromāts, ir ābola un bumbiera krustojums. Tā saldās, piesātinātās īpašības sniedz šim maisījumam galīgu pieskārienu.