Jonjoli, kas zināms arī kā plūksnlapu stafileja vai Staphylea colchica, ir gruzīnu virtuves stūrakmens, kas izceļas ar savu unikālo garšu un daudzveidību. Lai gan parasti to lieto marinētā veidā, jonjoli var baudīt arī kā ēdamus zaļumus, garnētus ar valriekstiem vai lazdu riekstiem. Kahetijas reģionā, kur jo īpaši izplatīta ir jonjoli marinēšana, tas ieņem svarīgu lomu tradicionālajos gruzīnu svētkos Supra. Parasti to pasniedz kā uzkodu kopā ar citiem marinētiem dārzeņiem, un tas lieliski sader ar lobio, vārītiem kartupeļiem vai dažādu veidu gruzīnu maizi.
Jonjoli 500g
GP0092
6,10 €
AR PVN
Apraksts
Produkta detaļas
- Izcelsme
- Gruzija
- Iepakojums
- 500g/300g
- Sastāvdaļas
- Jonjoli 300g, 3% sāls šķīdums.
- Uzturvērtības (uz 100g / ml):
- enerģētiskā vērtība 78kJ/19kcal; tauki 0,07g, piesātinātās taukskābes 0g; ogļhidrāti 0g, cukurs 0g; olbaltumvielas 1,31g; sāls 3,0g
6 vienības: