Šicuaņas pipara graudus izmanto rietumu Ķīnas vietējā virtuvē, lai ēdienos radītu raksturīgo auksti-karsto asumu. Tie ietilpst Ķīnas 'ma' garšas kategorijā (muti tirpinošs asums), nevis "la" kategorijā (čili asums), kura rezultāta mēlē rodas neierasta kņudinoša sajūta. Zaļajam Šicuaņas piparam ir spēcīgāka un zemaināka garša, kā tās labāk zināmajam sarkanajam brālēnam.
Spēcīgais citrona aromāts padara to par lielisku garšvielu zivīm, cūkgaļai un mājputnu gaļai. To izmanto gatavojot jūras ēdienus, un zivi vokpannā, papildinot to ar ingveru un zvaigžņu anīsu. Viegli apgrauzdējiet piparus, pievienojot mazliet sāli un saberziet, lai izveidotu garšvielu maisījumu, kas domāts ceptiem kalmāriem un garnelēm. Zaļie Šicuaņas pipari vienmēr ir lielisks papildinājums jebkuriem piparu graudu maisījumiem.