Adžapsandali ir tradicionāls gruzīnu dārzeņu sautējums, kas izceļas ar bagātīgu garšu un daudzveidību. Ēdiens galvenokārt tiek gatavots no baklažāniem, tomātiem, paprikas, sīpoliem un ķiplokiem, un tam pievieno garšaugu maisījumu. Adžapsandali var baudīt gan karstu, gan aukstu. Kā pamatēdienu to var baudīt karstu ar svaigu, kraukšķīgu maizi un nedaudz jogurta vai skāba krējuma. Kā piedeva tas labi sader ar grilētu gaļu, zivīm vai kebabiem, papildinot grilētu ēdienu dūmu aromātu. Pasniedzot to ar tvaicētiem rīsiem, kvinoju vai bulguru, tas kļūst par sātīgu veģetāru maltīti. Auksts adžapsandali pārvēršas atspirdzinošos vasaras salātos, īpaši ar nedaudz olīveļļas un citronu sulas. To var izmantot arī kā piedevu ceptiem kartupeļiem, grauzdiņiem vai brusketa uzkodām, un tas lieliski sader ar siera platēm, īpaši ar gruzīnu sieriem, piemēram, sulguni vai fetas sieru.
Adžapsandali 500g
GP0032
4,70 €
AR PVN
Apraksts
Produkta detaļas
- Izcelsme
- Gruzija
- Iepakojums
- 500g
- Sastāvdaļas
- Baklažani, paprika, tomāti, sīpoli, ķiploki, koriandrs, čili pipari, sāls.
- Uzturvērtības (uz 100g / ml):
- enerģētiskā vērtība 111kJ/27kcal; tauki 2,5g, piesātinātās taukskābes 0g; ogļhidrāti 2,2g, cukurs 0g; olbaltumvielas 5,3g; sāls 1,8g
4 vienības: